Olivier Rousteing x Jean Paul Gaultier: Η πολυαναμενόμενη Haute Couture συνεργασία το καλοκαιριού

Όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Balmain σχεδιάζει για τον Jean Paul Gaultier

By Xristina Askaridou

            Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερες συνεργασίες μεταξύ πολύ μεγάλων brands στο χώρο της μόδας και η τάση αυτή δεν φαίνεται να σταματά. Μια ματιά στα περιοδικά μόδας και κατευθείαν βλέπουμε μεταξύ άλλων συνεργασίες του οίκου Gucci με την οίκο Balenciaga και μετά με τον κολοσσό αθλητικών ειδών την  Adidas ή τον οίκο Bulgari με την εταιρία ρούχων Casablanca υπό τον τίτλο “Serpenti through the eyes of Casablanca” και όλες τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.

            Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και ένας από τους πιο σκανδαλώδεις παριζιάνικους οίκους, αυτός του Jean Paul Gaultier που πάντα χαρακτηρίζονταν από ένα sexy glamour πνεύμα και ενθάρρυνε το κοινό να τολμά να είναι πιο gender fluid. Όταν το 2020 ήταν το τελευταίο fashion show του ίδιου του Gaultier κανείς δεν πίστεψε ότι θα αποτραβηχτεί εντελώς από το χώρο της μόδας. Ο ίδιος ανήσυχο πνεύμα πάντα, όπως είχε δηλώσει, είχε σκεφτεί ήδη από τη δεκαετία του ’90 να συνεργαστεί με διαφορετικούς σχεδιαστές κάθε φορά προκειμένου να ταράζει τα αυστηρά νερά της haute couture.

spring/summer 1994
spring/summer 1994

                                                                             

            Αυτό λοιπόν κατάφερε να το πραγματοποιήσει σήμερα και φτάνοντας στο σήμερα, πληροφορηθήκαμε μόλις πριν από λίγες ημέρες ότι ο Olivier Rousteing θα είναι ο νέος φιλοξενούμενος του οίκου Gaultier, μετά τον Chitose Abe και τον Glenn Martens, που θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της haute couture συλλογής που θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2022.

            Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα της συνεργασίας ο κόσμος της μόδας ενθουσιάστηκε. Ο ίδιος ο Rousteing δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του, μιας και για εκείνον ο Jean Paul Gaultier υπήρξε μεγάλη πηγή έμπνευσης κατά τα παιδικά του χρόνια αλλά και αργότερα ως σχεδιαστής στον οίκο Balmain ήταν εμφανείς οι επιρροές που είχε όταν σχεδίαζε ρούχα με tailor stripes, υιοθετούσε έντονα τους κορσέδες αλλά και τα σακάκια με τους έντονους ώμους. Όλα παρέπεμπαν στην εποχή που ο Gaultier είχε ένα shock effect στο χώρο της μόδας!

            Ανυπομονούμε λοιπόν όλοι μας να γίνουμε μάρτυρες της καλλιτεχνικής έμπνευσης των δυο τους, εκεί όπου παντρεύεται η αισθητική του Rousteing με το δημιουργικό όραμα του Gaultier. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας.

Published by Theodora

A book is a gift you can open again and again

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: