YouTube Fashion Channels: Κανάλια που προσφέρουν σοβαρή ενημέρωση για τη μόδα

Τα πιο έγκυρα κανάλια για όλα τα fashion news

By Xristina Askaridou

7 Φεβρουαρίου 2022

            Από τη στιγμή που τα social media μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, διευκόλυναν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενημέρωσή μας. Πλέον όλα βρίσκονται μέσα στην παλάμη του χεριού μας και το μόνο που αρκεί είναι απλά να σκρολάρουμε. Έτσι, έχουμε όλοι πρόσβαση άμεσα σε οτιδήποτε αναζητάμε και φυσικά η μόδα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από αυτό. Μέσω των social media όλοι όσοι ασχολούνται με την μόδα, είτε επαγγελματικά είτε από απλή αγάπη, έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν τα τελευταία νέα και να ακολουθούν λογαριασμούς της αρεσκείας τους.

            Εμείς εδώ συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα κανάλια του YouTube που ασχολούνται σοβαρά με τη μόδα προσφέροντας ουσιαστική πληροφόρηση και σε βάθος γνώση με original content.

            Πάμε λοιπόν να τα δούμε!!!

The Fashion Archive

            Όταν τον Ιανουάριο του 2018 ο νιγηριανής καταγωγής 28χρονος Odunayo Ojo ξεκινούσε το κανάλι του στο YouTube δεν γνώριζε αν το εγχείρημα του θα έχει ανταπόκριση. Σήμερα το κανάλι του αριθμεί 86.200 subscribers και παρέχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό βίντεο που καλύπτουν πολλές πλευρές της μόδας. Από τα σχολιασμό των τελευταίων fashion shows μέχρι μαθήματα fashion history, ποια περιοδικά μόδας αξίζει να διαβάζει κανείς, θέματα που αφορούν στη συμπερίληψη στη μόδα καθώς και τη βιωσιμότητα και αν η μόδα είναι τέχνη τελικά.

            Ο ίδιος  αφιερώνει πολύ χρόνο στην εκτενή μελέτη των θεμάτων που αναλύει μιας και εχει σπουδάσει fashion journalism στο Central Saint Martins και έχει ήδη 5 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των fashion media.

            Σκοπός του είναι να διαλύσει την ελιτίστικη ιδέα ότι η μόδα είναι μόνο για λίγους και του αρέσουν οι influencers που παρέχουν ουσιαστική πληροφόρηση στο κοινό τους και έχουν να πουν κάτι.

            Για όσους ενδιαφέρονται παραπάνω πέραν του YouTube ο Ojo είναι και ο editor-in-chief και του The Fashion Archive Magazine.

Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του εδώ: The Fashion Archive

The Unknown Vlogs

            Ένας ακόμα εξαιρετικός streetwear YouTube blogger είναι και ο 24χρονος Kofi McCalla που ζει στο Λονδίνο. Ξεκίνησε το κανάλι του στο YouTube το 2014 και σήμερα έχει 878.000 subscribers. Ο Icy (όπως είναι το παρατσούκλι του) καταγράφει με την κάμερα του ενδιαφέροντα outfits στους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, της Νέας Υόρκης, του Μόντε Κάρλο κ.α. αλλά το κανάλι του έχει και πολλά “How much is your outfit” βίντεο.   

            Η ευχάριστη προσωπικότητά του σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο στυλ του, του έχουν χαρίσει μεγάλη δημοφιλία. Η αγάπη του για τη μόδα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία αν και δεν είχε πολλά χρήματα τότε. Η ιδέα του vlog ξεκίνησε όταν πήγαινε στα μαγαζιά με τους φίλους του και κατέγραφε με την κάμερά του outfits που δοκίμαζε και ήταν διάσημων brands, που δεν μπορούσε να αγοράσει αλλά λάτρευε, όπως Rick Owens, NEIGE.

            Ο icykof (όπως μπορείτε να τον βρείτε στο instagram) είναι επίσης και Dj αλλά σχεδιάζει και δικά του ρούχα.

Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του εδώ: The Unknown Vlogs

Haute Le Mode

            Τρανό παράδειγμα της δύναμης των social media αποτελεί και το Haute Le Mode του Luke Meagher που κατάφερε να έχει 655.000 subscribers και να θεωρείται ως ένας new-age fashion critic με αιχμηρή σχολιαστική ικανότητα και φρέσκο χιούμορ.

            Τον Ιανουάριο του 2015, όταν ακόμα ο Meagher ήταν μαθητής λυκείου, σκέφτηκε να δημιουργήσει αυτό το κανάλι στο YouTube για να μιλήσει για το αγαπημένο του θέμα, τη μόδα. Στο κανάλι του μπορεί να κανείς να βρει βίντεο με πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για τη μόδα, σχολιάζει fashion shows, red carpet εμφανίσεις, ενδυματολογικές επιλογές για διάσημες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες (όπως την ταινία House of Gucci) και όλα αυτά με έναν ευχάριστο και πολλές φορές καυστικό τρόπο.

            Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι σημαντικό να επιμορφώνεις συνέχεια τον εαυτό σου και για αυτό ο ίδιος φροντίζει να ενημερώνεται συνέχεια. Εκτιμά ότι μέσω των social media η μόδα έγινε πιο προσβάσιμη σε όλους. Προσπαθεί να είναι αντικειμενικός μιας και δεν συνεργάζεται με κανένα brand και βλέποντας μια collection λέει αυτά που αισθάνεται.

Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του εδώ: Haute Le Mode

Loic Prigent

            Στην περίπτωση του Γάλλου δημοσιογράφου Loic Prigent τα πράγματα είχαν μια ομαλή μετάβαση. Ο Loic Prigent ήταν για χρόνια στο χώρο του fashion journalism στη Γαλλία και είχε συνεργαστεί με τη Vogue Paris, Vanity Fair, Madame Figaro . Έγινε διάσημος το 2005 όταν έκανε ένα ντοκιμαντέρ που αποτελούνταν από πέντε επεισόδια και απεικονιζόταν η δημιουργία μιας Haute Couture collection του οίκου Channel.

            Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησε το κανάλι του στο YouTube και σήμερα αριθμεί 428.000 subscribers. Εκεί κανείς μπορεί να βρει μια απίστευτα μεγάλη γκάμα σε βίντεο που αφορούν τα defile μόδας σχεδόν όλων των οίκων στο Παρίσι, να παρακολουθήσει τα backstage, να παρακολουθήσει συνεντεύξεις από celebrities και να παρακολουθήσει επίσης και συνεντεύξεις και από τους ίδιους τους creative directors των οίκων. Το πιο συναρπαστικό βέβαια είναι ότι όλα αυτά τα καταφέρνει ο Prigent με μια ομάδα μόλις άλλων δύο ατόμων και το αποτέλεσμα είναι όντως εκπληκτικό!

Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του εδώ: Loic Prigent

Business of Fashion

            Το κανάλι του Business of Fashion στο YouTube απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που απλά θέλουν να ενημερώνονται για τη μόδα αλλά κυρίως ο χαρακτήρας του είναι πιο business-oriented. Εκεί, οι 134.000 subscribers ενημερώνονται από πρώτο χέρι σχετικά με τα οικονομικά νέα στο χώρο της μόδας, με ζητήματα βιωσιμότητας, με συγχωνεύσεις οίκων μόδας από όλους τους game changers της βιομηχανίας. Για το λόγο αυτό απολαμβάνει μεγάλου θαυμασμού στο χώρο.

            Όταν το 2007 ο Imran Ahmed ξεκίνησε το site από το σαλόνι του σπιτιού του στο Λονδίνο, το έκανε απλά γιατί αγαπούσε τη μόδα αλλά στην πορεία το Business of Fashion επεκτάθηκε τόσο πολύ που αυτή τη στιγμή έχει γραφεία σε 5 χώρες και παράγει ένα πολύ μεγάλο όγκο άρθρων και βίντεο όπου κάποιος μπορεί να δει από tips σχετικά με το styling μέχρι βίντεο σχετικά με το τί αντίκτυπο έχουν τα social media στη μόδα αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Εσείς απλά επιλέγετε τί σας αρέσει περισσότερο! Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του εδώ: Business of Fashion

Published by Theodora

A book is a gift you can open again and again

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: