Ο οίκος Balmain σχεδιάζει για την αγαπημένη Barbie καταργώντας στερεότυπα
By Xristina Askaridou
12/1/2022
Η παιδική ηλικία πολλών παιδιών είναι συνυφασμένη με την αγαπημένη μας Barbie την οποία λατρεύαμε όχι μόνο για την τέλεια ομορφιά της αλλά και για το υπέροχο στυλ της. Πάντα ντυμένη με φοβερά προσεγμένο στυλ και με τους πιο cool συνδυασμούς σε ρούχα και αξεσουάρ που θα θέλαμε να φορέσουμε και εμείς. Ποιος θα το φανταζόταν ότι μια εβδομάδα πριν αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα!!!! Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο instagram τη συνεργασία του οίκου με την διάσημη εταιρία παιχνιδιών Mattel για τη δημιουργία μιας limited- edition συλλογής ρούχων εμπνευσμένη από τη θρυλική Barbie.
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο αλλά η αποδοχή είναι ήδη εξαιρετική.
Η συλλογή θα αποτελείται από 50 ready- to-wear κομμάτια αλλά και αξεσουάρ και θα τεθεί προς πώληση την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου. Στη συλλογή θα κυριαρχεί φυσικά το χαρακτηριστικό Barbie Pink αλλά και πολλές άλλες neon αποχρώσεις και θα περιλαμβάνει hoodies, μπλούζες, καρφίτσες, φορέματα αλλά και μεταξωτά κουστούμια όπου θα συνδυάζεται το ροζ χρώμα με το γνωστό Labyrinth pattern του οίκου Balmain.


Σύμφωνα με το Olivier Rousteing βασική του επιδίωξη είναι ο unisex χαρακτήρας της συλλογής μιας και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ρούχα για αγόρια ή για κορίτσια. Όντας και ο ίδιος λάτρης της Barbie όταν ήταν μικρός, η συνεργασία μεταξύ Balmain και Barbie αντιπροσωπεύει για εκείνον κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό εμπορικό έργο και μας παρακινεί να ονειρευτούμε λίγο παραπάνω το 2022.


Ο οίκος Balmain με αυτή τη συνεργασία επιδιώκει να συνδυάσει το παριζιάνικο στυλ με μια πολυπολιτισμική περιπέτεια όπου απορρίπτεται κάθε αυθαίρετος περιορισμός φύλου.


Φυσικά ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι μαζί με τη συλλογή ρούχων και αξεσουάρ ο οίκος Balmain μαζί με την εταιρία Mattel δημιούργησαν και τρία NFT’s δηλαδή τρεις κούκλες σε ψηφιακή μορφή συμβαδίζοντας με το πνεύμα της ψηφιακής εποχής. Οι κούκλες αυτές, δύο Barbie και μια Ken, ντυμένοι με δημιουργίες Balmain θα τεθούν σε online δημοπρασία στις 14 Ιανουαρίου από την mintNFT.

Μέχρι τότε αναμένουμε όλοι και όπως δηλώνει η Barbie “There’s nothing holding us back anymore”!!!!