The best fashion show is definitely on the street. Always has been, and always will be. Bill Cunningham

Mod mode

By Ragazzo Urbano. Αισθάνεσαι κι εσύ αυτήν την φθινοπωρινή εσωστρέφεια μετά την έκθεση στο καλοκαίρι που έκαψε όλα τα φιλμ; Θέλεις να βρεις πάλι ένα ήρεμο σημείο ισορροπίας και επανεκκίνησης; Μπες σε mod mode. Βρετανικό, υγρό και αρκούντως φθινοπωρινό.  Ξεκίνησε μ ένα Harrington Jacket αυτό με την καρό εσωτερική επένδυση, που φορούσε ο Ryan O’neal…

By Ragazzo Urbano.
Αισθάνεσαι κι εσύ αυτήν την φθινοπωρινή εσωστρέφεια μετά την έκθεση στο καλοκαίρι που έκαψε όλα τα φιλμ;
Θέλεις να βρεις πάλι ένα ήρεμο σημείο ισορροπίας και επανεκκίνησης;
Μπες σε mod mode. Βρετανικό, υγρό και αρκούντως φθινοπωρινό. 
Ξεκίνησε μ ένα Harrington Jacket αυτό με την καρό εσωτερική επένδυση, που φορούσε ο Ryan O’neal στο Peyton Place, σε navy blue ή μπεζ, ένα πουκάμισο σε στυλ  Oxford Ben Sherman σε γαλάζιο, ένα σκληρό ( selvedge ) jean, και desert boots της Clark’s σε ανοιχτόχρωμο suede.
Τα Harrington φτιάχτηκαν πρώτη φορά ως golf jackets στη Βρετανία στα 30ς από την Baracuta, αλλά πήραν το όνομά τους από τον χαρακτήρα του O’neal στη γνωστή σειρά. 
Μπορείς σε κάθε περίπτωση να διαλέξεις με θάρρος τους δικούς σου συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και παραλλαγές με μπλούζες ζιβάγκο ή πόλο μπλουζάκια, όπως Fred Perry ή το φετιχιστικό πλεκτό πόλο μπλουζάκι που παραπέμπει στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, βλ. Talented Mr. Ripley.

Παραλλαγές ισχύουν και στα παντελόνια, με επιλογές από chinos με τσάκιση έως παντελόνια κοστουμιού κομμένα κοντά, και στα jacket από στρατιωτικά παρκά, βλ. Quadrophenia 
έως βελούδινα bomber, και τέλος στα παπούτσια, από τη φετιχιστική επιλογή του penny loafer έως τις Chelsea boots ή τα παπούτσια τέννις. 

Και ποτέ μην ξεχνάς τις κάλτσες…αυτές μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά…πρωτοτύπησε λοιπόν με γούστο. Αυτό ακριβώς είναι που σε βάζει στο mod mode.

Leave a comment